Recomanacions i consells per aquests dies de Feslloc

On som?

Un cop instal·lat/ada, assegura’t que saps localitzar la teua base d’operacions abans d’abandonar-la. Encara que no ho cregues, potser en un breu interval de temps hi haurà desenes de tendes idèntiques a la teua en la zona que acabes de triar per acampar.

Objectes perduts

Els objectes perduts es dipositaran al Punt d’Informació exterior. Si perds algun objecte, tant de bo el pugues recuperar! Si trobes algún objecte perdut, sigues solidari, pensa que podria haver-te passat a tu i, per favor, porta’l al punt d’informació del festival.

Escombreries

Durant el festival milers de persones acampen a la pinada. Intenta que el lloc on has muntat la teua tenda quede tan net com a la teua arribada. Trobaràs contenidors de recollida selectiva i papereres en tota l’àrea d’acampada. Si estan plens, guarda el fem en una bossa plàstica i deixa-la tancada al costat dels contenidors. El personal municipal de neteja s’encarregarà de retirar-la.

Materials contaminants

Les coses més petites poden ser les més nocives. Evita abandonar plàstics, piles, vidre, puntes de cigarretes… Algunes d’aquestes deixalles poden trigar fins a set anys en biodegradar-se. Si reculls les teues, no les trobaràs el proper any.

Respecta l’ecosistema

El fet que pugues acampar en un espai privilegiat implica certes atencions. Procura danyar el menys possible la zona on situes la tenda. Per això no faces forats a terra, ni arranques plantes o trenques les branques dels arbres que estan al teu voltant. No accedisques amb cotxe o moto a la pinada.

Problemes de salut

Si tens algun problema de salut o has de prendre alguna medicació no te la deixes a casa. Informa’t sobre possibles incompatibilitats amb el consum d’alcohol. Si ets al·lèrgic a algun medicament, porta amb tu les plaques que ho advertisquen. Si no, posa-ho en coneixement de les teues amistats.

Amb calma

Si has arribat fins ací és per passar-ho bé. Procura arribar en bon estat fins a l’últim dia del festival. Dorm i deixa dormir encara que només siguen unes hores al dia. Menja bé i beu aigua (ni que siga de tant en tant), per a evitar possibles deshidratacions. Per descomptat, no agafes el cotxe si has consumit alcohol o si estàs cansat/ada. Espera un poc o queda’t a dormir. Ja saps que les presses mai no són bones conselleres.