El Feslloc, el teu festival!

del País Valencià!

Un gran festival en un poble menut, activista i acollidor!

El Feslloc és un festival de música sense finalitat lucrativa que va nàixer l’any 2007 a Benlloc (la Plana Alta). El festival està organitzat per l’Associació Feslloc i compta amb el suport incondicional de l’Ajuntament de Benlloc i l’entitat cívica Escola Valenciana.

En 2023, el festival arribarà a la seua dissetena edició, la qual es farà els dies 6, 7 i 8 de juliol.

L’objectiu principal del Feslloc és la promoció de les propostes musicals fetes per solistes i grups que empren el valencià en les seues composicions musicals.

Les tres primeres edicions del Feslloc van comptar amb dos dies de concerts, cada any. A partir de 2010, el festival es celebra al llarg de tres dies consecutius (dijous, divendres i dissabte, sempre el segon cap de setmana de juliol).

El Feslloc ha demostrat ser un festival resilient, acostumat a superar obstacles de tot tipus. En els seus inicis va haver de fer front a la marginació que rebia per part de les administracions provincial i autonòmica. Aquesta adversitat es va superar gràcies al treball i l’activisme perseverant d’Escola Valenciana i l’Ajuntament de Benlloc, la fidelitat del públic i la complicitat de les músiques i els músics de l’escena musical valenciana.

En 2020 i 2021 el Feslloc va demostrar ser un festival “a prova de pandèmia”. Malgrat l’impacte i les limitacions que imposava la Covid 19, el Feslloc va continuar celebrant-se eixos dos anys, tot i que en un format diferent a l’habitual. L’organització va mostrar així el suport que una entitat sense finalitat lucrativa (l’Associació Feslloc) donava, en moments tan crítics i incerts, al sector de la música en valencià: músics i músiques, personal tècnic, productores…

L’edició 17a edició del Feslloc (6, 7 i 8 de juliol de 2023) comptarà, si res no es capgira, amb el format habitual: 2 escenaris, zona d’acampada, activitats lúdiques, divulgatives i formatives (xarrades, tallers, activitats esportives…) Pels escenaris feslloquers passaran almenys 25 artistes de diferents estils musicals, amb una destacada presència femenina, com ve sent habitual en els darrers anys.

L’Associació Feslloc, amb el suport còmplice i permanent d’Escola Valenciana i de l’Ajuntament de Benlloc, treballa amb l’objectiu de tornar a programar un esdeveniment que siga alguna cosa més que un festival musical: un punt de trobada de joves (i no tan joves) que arriben, sobretot, d’arreu de les comarques valencianes per conviure i compartir emocions i vivències des del respecte, el civisme i l’estima a les nostres músiques, a la nostra llengua i al nostre territori.

El Feslloc es finança, sobretot, de la venda  d’entrades i dels ingressos obtinguts per altres conceptes (tiquets de beguda, marxandatge…). En les últimes edicions, el festival ha rebut algunes subvencions de diferents administracions publiques en concepte de promoció del valencià i de foment turístic del municipi, totes elles en règim de concurrència participativa.

Any rere any, el Feslloc és l’esdeveniment musical que tanca La Gira d’Escola Valenciana.