El Festival transformador

del País Valencià!

El Feslloc és un festival de música que va nàixer l’any 2007 a la localitat de Benlloc (la Plana Alta), i que està organitzat per l’Associació Feslloc, de la qual formen part l’Ajuntament de Benlloc i l’entitat cívica Escola Valenciana.

L’objectiu principal del Feslloc és la promoció de les propostes musicals fetes per solistes i grups que empren el valencià en les seues composicions musicals.

Les tres primeres edicions del Feslloc van comptar amb dos dies de concerts, cada any. A partir de 2010, el festival va ampliar a tres els dies de concerts de cada edició.

La pandèmia de la Covid-19 va provocar que el festival de 2020 fora atípic, en format molt reduït, amb dos dies de concerts a l’Auditori i una tercera jornada en un espai obert, al terme de Benlloc, però a més de 10km del casc urbà. Va ser una aposta decidida de l’organització per donar suport a la cultura i, alhora, per retornar en forma de concerts la complicitat que al llarg de tretze anys havíem rebut del públic i del sector musical.

La 15a edició del Feslloc oferirà dos dies de concerts a la pista poliesportiva de Benlloc, amb 10 propostes musicals de gran nivel artístic, amb aforament limitat.
Per motius de prevenció sanitària, l’organització no podrà oferir la tradicional zona d’acampada habilitada per a feslloqueres i feslloquers. El festival posarà a disposició del públic una zona gratuïta d’estacionament de vehicles.

En l’edició de 2021 l’organització centrarà tots els esforços en prioritzar els concerts segurs i una bona atenció al personal tècnic, als músics i les músiques i al públic.

Malgrat les limitacions que la Covid-19 continua provocant en les nostres vides, el Feslloc manté intacte l’objectiu de ser alguna cosa més que un festival musical: ser un punt de trobada de joves (i no tan joves) que arriben, sobretot, d’arreu de les comarques valencianes per conviure i compartir emocions i vivències des del respecte, el civisme i l’estima a les nostres músiques i a la nostra llengua.

L’Associació Feslloc és una entitat sense finalitat lucrativa. Les principals fonts d’ingressos del festival són la venda d’entrades i la venda de tiquets de beguda i de menjar, sobretot. A més, en les últimes edicions, el festival ha rebut subvencions de diferents administracions públiques en concepte de promoció del valencià i de foment turístic del municipi.