El Feslloc, el teu festival!

del País Valencià!

El Feslloc és un festival de música que va nàixer l’any 2007 a la localitat de Benlloc (la Plana Alta), i que està organitzat per l’Associació Feslloc, entitat sense finalitat lucrativa de la qual formen part l’Ajuntament de Benlloc i l’entitat cívica Escola Valenciana.

L’objectiu principal del Feslloc és la promoció de les propostes musicals fetes per solistes i grups que empren el valencià en les seues composicions musicals.

Les tres primeres edicions del Feslloc van comptar amb dos dies de concerts, cada any. A partir de 2010, el festival va ampliar a tres els dies de concerts de cada edició.

Les edicions de 2020 i 2021 van estan condicionades, inevitablement, per la pandèmia de la Covid-19. Així, el festival de 2020 va tindre un format atípic, reduït a dos dies de concerts a l’Auditori i una tercera jornada celebrada en un espai obert, al terme de Benlloc, però a més de 10km del casc urbà. Va ser una aposta decidida de l’organització per donar suport a la cultura i, alhora, per retornar en forma de concerts la complicitat que al llarg de tretze anys havíem rebut del públic i del sector musical.

La 15a edició del Feslloc, la del segon any pandèmic, va fer-se els dies 9 i 10 de juliol de 2021 al camp de futbol de Benlloc i va acollir 10 propostes musicals de gran nivell artístic, amb aforament limitat. 

Per motius de prevenció sanitària, l’organització no va poder habilitar la tradicional zona d’acampada i va centrar tots els esforços en prioritzar els concerts segurs i una bona atenció al personal tècnic, als músics i les músiques i al públic.

No podem assegurar com serà la 16a edició del Feslloc, la de 2022. Tanmateix, treballem amb la perspectiva de programar un festival de tres dies (7, 8 i 9 de juliol), amb un cartell que compte amb propostes musicals de gran nivell i amb una destacada presència femenina, i amb dos espais de concerts (auditori i zona poliesportiva de Benlloc). A més, si les condicions sanitàries ho permeten, tornarem a habilitar la zona d’acampada, d’accés gratuït per al públic del festival que hi accedisca amb la polsera acreditativa. Finalment, pretenem que, a més de les actuacions musicals, puguen tornar a programar-se activitats lúdiques, divulgatives i formatives: xarrades, presentacions de llibres, activitats esportives, projecció de documentals…

Malgrat les limitacions que la Covid-19 continua provocant en les nostres vides, el Feslloc manté intacte l’objectiu de ser alguna cosa més que un festival musical: ser un punt de trobada de joves (i no tan joves) que arriben, sobretot, d’arreu de les comarques valencianes per conviure i compartir emocions i vivències des del respecte, el civisme i l’estima a les nostres músiques i a la nostra llengua.

Les principals fonts d’ingressos del festival són la venda d’entrades i la venda de tiquets de beguda i de menjar, sobretot. A més, en les últimes edicions, el festival ha rebut subvencions de diferents administracions públiques, en règim de concurrència competitva, a les quals l’Associació Feslloc s’hi ha presentat, en concepte d’activitats de promoció del valencià, de la producció cultural i del foment turístic del municipi.