Zetak

El grup navarrés ZETAK, amb Pello Reparaz com a cara visible, és un projecte en el qual preval l’electrònica de vocació universal sense renunciar a la melodia ni a la lluminositat del pop. Alguns potser ho recorden interpretant ‘Errepidean’ (pertanyent al seu àlbum de debut homònim) en el capítol dedicat a Navarra i La Rioja del programa “Un país per a escoltar-lo”. Encara que la seua popularitat i afany s’estén molt més allà. ZETAK ha viatjat pel territori nacional, aconseguint desenes de sold outs en ciutats com Barcelona o Madrid, també per països com Finlàndia i Bèlgica en els festivals Bite Basque Beat i Fifty Lab Festival respectivament, i ha sigut guardonat amb el premi al Millor àlbum en Basc en els Premis MIN així com en els Premis Gaztea a nombrosos premis.

El seu so ha sigut definit com a “Electrònica que es creua amb un univers pop i melancòlic en un àlbum excel·lent” segons Tomás F. Flores de Radio 3. Música que trenca amb el comuna, amb ritmes frescos i aqueix toque folklore que aporten les seues lletres en basca. Allò de l’idioma ja no és excusa: la música és el més universal dels llenguatges, i ZETAK ve per a demostrar-ho.
Després del seu pas pel grup de ska Vendetta, Pello Reparaz va embarcar en aquest nou projecte electrònic llançant el seu primer àlbum ‘ZETAK’, que va veure la llum en 2019 i acumula ja milions de reproduccions, amb temes com ‘Errepidean’.

Li va seguir el seu segon disc, Zeinen Ederra Hissant Donen (Panda Artist & Os Polita, 2020), una invitació a recuperar el temps que la pandèmia ens va robar i a fer-ho de la millor manera: amb música i amb una celebració col·lectiva. Un disc on els sons sintètics (veus filtrades) conviuen amb la tradició (txalapartas), i la cançó s’obri sense por a la música popular. Aquest últim llançament ha brindat èxits com ‘Hitzeman’, ‘Zeinen Ederra Hissant Donen’ o ‘Hegan’ que ja superen el milió de reproduccions i han posicionat a *ETAK com la nova sensació de l’electrònica pop nacional.

Sumat a una posada en escena cuidadíssima, també en la il·luminació (als comandaments d’Isa Del Moral, col·laboradora de Rosalía o Silvia Pérez Cruz), les cançons de ZETAK creixen fins a fer-nos oblidar durant hora i quart que la pandèmia ens va privar en moltes ocasions de celebrar, entre altres coses, la diversitat.
Una banda sense barreres, sense límits, que ve a revolucionar l’electrònica i a deixar al públic sense alé. Aquest 2022 ve replet de nous projectes, nova música i nous propòsits. La història de ZETAK no ha fet més que començar.

Reprodueix: